Abychom poskytli co nejlepší služby, používáme k ukládání a/nebo přístupu k informacím o zařízení, technologie jako jsou soubory cookies. Souhlas s těmito technologiemi nám umožní zpracovávat údaje, jako je chování při procházení nebo jedinečná ID na tomto webu. Nesouhlas nebo odvolání souhlasu může nepříznivě ovlivnit určité vlastnosti a funkce.
Technické uložení nebo přístup je nezbytně nutný pro legitimní účel umožnění použití konkrétní služby, kterou si odběratel nebo uživatel výslovně vyžádal, nebo pouze za účelem provedení přenosu sdělení prostřednictvím sítě elektronických komunikací.
Technické uložení nebo přístup je nezbytný pro legitimní účel ukládání preferencí, které nejsou požadovány odběratelem nebo uživatelem.
Technické uložení nebo přístup, který se používá výhradně pro statistické účely.
Technické uložení nebo přístup, který se používá výhradně pro anonymní statistické účely. Bez předvolání, dobrovolného plnění ze strany vašeho Poskytovatele internetových služeb nebo dalších záznamů od třetí strany nelze informace, uložené nebo získané pouze pro tento účel, obvykle použít k vaší identifikaci.
Technické uložení nebo přístup je nutný k vytvoření uživatelských profilů za účelem zasílání reklamy nebo sledování uživatele na webových stránkách nebo několika webových stránkách pro podobné marketingové účely.
Hledáme vedoucí směny pro naše prodejny do Libeřských lahůdek
/in Náborovka /by Libeřské lahůdkyPŘÍBĚH NAŠÍ MÁSLOVÉ VÁNOČKY
/in Aktuální informace /by Libeřské lahůdkyDokážete si představit Vánoce bez vánočky? Podle nás to ani není možné – bylo by to jako moře bez soli, čaj bez vody nebo radost bez úsměvu. Naše domácí máslové vánočky plné po rumu voňavých rozinek a křupavých mandlových lupínků si každoročně objednáváte a je vás čím dál více. Proč vám tak chutnají a jak je pro vás pečeme?
Začátky Libeřských lahůdek jsou spjaty s porevoluční dobou a Hlavním nádražím. Vyhlášené obložené bagety zde prodávala naše paní majitelka Jindřiška. „Na hlavním nádraží jsem také ochutnala tu nejlepší vánočku svého života. Pekla ji paní Běta z vedlejšího stánku, každé Vánoce nám ji nosila na ochutnání jako malý dárek a já už si bez ní svátky ani nedokázala představit,“ vzpomíná Jindřiška. „Od jejího bratra jsem v pozdějších letech získala na jejich rodinné zlato recept a začala se učit.“
První vánočka se nepovedla a vypadala jako obrovský mazanec. Několik dalších let Jindřiška zkoušela různé varianty těsta, až byla konečně na světě vánočka, kterou znáte dnes. „Jeden rok jsem pekla vánočky dvě, další rok čtyři a za pár let na objednávku až 60 kusů jen pro známé a přátele,“ vzpomíná.
Dnes dle této tradiční receptury pečeme vánočky i pro vás, naše zákazníky Libeřských lahůdek. Těsto nejprve klasicky zaděláváme, necháváme kynout přes noc a pak ručně pleteme. Díky tomuto postupu jsou vánočky výtečné jako od babičky, ovšem můžeme jich vyrobit jen omezené množství, proto si pospěšte s objednávkami. Minulý rok jsme upekli vánoček přes 1 000, letos jich bude asi zase o něco více díky naší nové větší výrobně ve Vestci.
Přejeme všem pohodový předvánoční čas a dobrou chuť!
Kam na mléčný koktejl nebo chlebíček? Tradiční prodejny v Praze zanikají
/in Aktuální informace /by Libeřské lahůdkyChlebíček, kvalitní uzeniny nebo mléčný koktejl. Prodejci oblíbených pochoutek z Prahy pomalu mizí. V poslední době skončilo například lahůdkářství na Vítězném náměstí nebo slavné břevnovské řeznictví. více zde